• Versoepeling corona maatregelen vanaf 1 juli

  1 jul 2020
 • De overheid heeft versoepelingen aangekondigd voor het beoefenen van contactsport vanaf 1 juli.

  Klik hier voor de aankondiging van de Rijksoverheid.

  Concreet betekent dit dat, in navolging van de jeugd tot en met 18 jaar, ook de senioren weer mogen trainen zonder 1,5 meter afstand te houden. Omkleden in de kleedkamers is weer toegestaan. Er moet echter wel minimaal 1,5 meter afstand in acht worden genomen zolang er geen sprake is van het beoefenen van sport, en dus ook in de kleedkamers. Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk onder de douche.

  De hygiëneregels van het RIVM blijven van toepassing:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

  Ook mogen sportkantines weer open vanaf 1 juli. Dit betekent dat onze kantine vanaf aanstaande donderdag geopend is op in ieder geval de donderdagavonden. Sportkantines dienen de regels van de horeca te volgen.

  Dit betekent dat iedereen zich moet houden aan de hygiëneregels zoals hierboven geschetst. Gasten en barpersoneel dienen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en iedereen krijgt een vaste plaats toegewezen. De drankjes worden binnen uitgeserveerd, vanaf buiten moet zelf gehaald worden. Als alle plaatsen binnen bezet zijn betekent dit dus dat buiten op het terras plaatsgenomen moet worden.

  Wij als bestuur kijken uit naar het opnieuw oppakken van activiteiten en gezelligheid na een lange periode. Wij hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en zich aan de maatregelen houdt zodat dit soepel en leuk verloopt!