• Uitgesteld Jeugdkamp WDS een groot succes!

  3 nov 2021
 • Eindelijk was het zover; na lang wachten en uitstel door Covid-19 mocht de jeugd van WDS op kamp. Normaal is dit altijd in juni maar nu werd uitgeweken naar de herfstvakantie. Vrijdag 22 oktober verzamelden de jeugdleden op de parkeerplaats van Café Custwijc. Daar kwam de bus; op naargroepsaccommodatie De Hoof in Someren!

   

  Na een gezellige busrit kwamen de 57 enthousiaste jeugdledenaan op bestemming en was het tijd om de spullen alvast op de slaapkamers te brengen. Toen iedereen zijn plekje had gevonden, en zijn slaapzak vast had klaargelegd, werd er gestart met de activiteiten. Waar we vooraf nog bang waren dat de regen het programma op zijn kop zou zetten, is er gelukkig vanaf vrijdagavond geen druppel regen meer gevallen. De sporthal was omgetoverd voor een gaaf blacklight voetbal toernooi waar de jeugd met UV reflecterende kleding en schmink werden uitgedost. Dit bij elkaar gaf een magisch effect en was het een groot succes. Buiten werd er ook nog een veldtoernooi gespeeld. Het was natuurlijk allang donker en dat waren wij niet gewend, oktober is immers wat anders dan juni. Maar door het meedenken van GROMAX Verhuur, zij stelden een mobiele lichtmast beschikbaar, kon dit toch doorgaan!

  Nadat de toernooitjes klaar waren, was het nog tijd om wat te drinken en te snacken waarna de slaapkamers werden opgezocht. Het opzoeken van de slaapkamers was geen probleem, maar of er van het slapen veel terecht is gekomen blijft de vraag.

   

  De zaterdag werd er een druk programma afgewerkt met in de ochtend een hoop spelletjes, zoals de stormbaan, touwtrekken en trickshots. In de middag speelden alle teams een groot voetbaltoernooi. Tussendoor werden ook de voorrondes voor de penaltybokaal afgewerkt. Toen in de middag ook de zon nog doorkwam was het kamp compleet. Aan het eind van de middag werden de verschillende finales voor de penalty bokaal gehouden en daarmee was het middag programma afgesloten. Waar sommigen het liefst al naar bed wilden, waren er nog meer die maar geen genoeg konden krijgen van de activiteiten. Na de prijsuitreiking werd de BBQ aangestoken en hebben we met zijn allen heerlijk gegeten. In de avond was er een vrij programma, er werd wat geslapen of een spelletje gespeeld.

   

  Nadat er zondag flink was uitgeslapen werd bij het ontbijt nog iemand in het zonnetje gezet. Sjako van de Berg nam afscheid na 30 keer het jeugdkamp georganiseerd te hebben. Sjako kreeg een verdiend applaus van alle kinderen en leiders. De rest van de ochtend werd nog in de zaal gespeeld en een deel van de ochtend was nodig om de slaapkamers weer op te ruimen en schoon te maken. Na een snelle lunch stond om 12 uur de bus weer klaar om ons terug te brengen naar Driebruggen.

   

  Het jeugdkamp was weer een groot succes, maar had niet kunnen plaats vinden zonder onze sponsoren. Naast deze sponsoren willen wij ook stichting Durate en stichting Ons Fonds bedanken voor hun steun.

  Bekijk hier de kampvideo!