• Stand van zaken bij WDS 2

  5 nov 2018
 • Nu de wedstrijden van WDS 1, en af en toe ook die van WDS 3, tot in detail worden beschreven wordt er in de wandelgangen steeds meer gesproken over het uitblijven van de befaamde verslagen van WDS 2. Om toch aan de behoefte te voldoen volgt hier een  verslag over de stand van zaken bij WDS 2.

  WDS 2 beschikt dit jaar over een jong team. Door het overkomen van A-junioren en het stoppen van een aantal oud gedienden is het team, ondanks de aanwezigheid van William Kon, jonger dan ooit. Ook leek WDS 2 dit jaar minder personele problemen te kennen, maar WDS 2 zou WDS 2 niet zijn als die problemen zicht toch al voordoen. Waar er in het begin van het seizoen beschikking was over 2 keepers, was dat aantal na 3 weken al gereduceerd naar 0. Ook zorgen wat aanhoudende blessures van verschillende sterkhouders ervoor dat de aantallen niet over houden en er regelmatig om een creatieve oplossing wordt gevraagd.

  Enfin, WDS 2 begon het seizoen traditiegetrouw met het bekeravontuur. Hier nam WDS het op tegen Jodan Boys 6, ARC 6 en Gouda 2. De eerste wedstrijd tegen Jodan Boys ging, onder bijzondere omstandigheden, met 4-1 verloren. In de andere wedstrijden herpakte WDS zich en rolde het ARC en Gouda op met 5-1 en 6-1. Toch was dit niet voldoende om door te gaan in de beker, iets wat als zeer jammerlijk werd ervaren door de spelers.

  In de competitie begon WDS met een uitwedstrijd bij Alphia 2. Met Ramon de Koning op doel moest er in Alphen een resultaat worden behaald. WDS kwam  snel op voorsprong dankzij de in bloedvorm verkerende Elwinho. Toch kreeg WDS het in de eerste helft lastig met Alphia en het duurde dan ook niet lang voordat het 1-1 was. In de tweede helft had WDS de zaken beter voor elkaar en leek het al snel op voorsprong te komen toen Ellie alleen op de keeper afging. Een speler van Alphia dacht hier echter anders over en sabelde de doorgebroken spits neer. Dit was ook de scheidsrechter niet ontgaan die floot voor een vrije trap en het was wachten op een rode kaart. Deze werd echter om onbegrijpelijke redenen niet gegeven en vanaf dat moment wist WDS dat het een zware kluif zou worden om hier met een resultaat weg te gaan. Toch leek WDS er met een overwinning vandoor te gaan nadat Elwinho de bal weer tegen de touwen werkte en Alphia weinig meer had in te brengen. Helaas was niets minder waar. Door zwak verdedigen en een wereldschot kwam Alphia nog op gelijke hoogte en werd de eindstand op 2-2 bepaald.

  De volgende tegenstander was Siveo 2, een tegenstander waar WDS het vorig jaar heel lastig mee had. Dit jaar was WDS de betere ploeg, maar keek het toch met rust tegen een 2-0 achterstand aan. Vol goede moed begon WDS  in de 2e helft aan een inhaalrace, alleen deze werd eigenhandig de kop in gedrukt door een te korte terugspeelbal en een 3-0 achterstand. Toch gaf WDS niet op en wist het nog terug te komen tot 2-3. Helaas bleef hierna de gelijkmaker uit waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

  In de uitwedstrijd tegen ARC moest WDS zich zien te herpakken. Hier werden personele problemen opgelost door het terughalen van onder andere Jordy en Michael en mochten de gebroeders Becquet hun keeperskunsten vertonen. Ondanks een snelle achterstand toonde WDS veerkracht en ging het met een 3-4 overwinning het veld af.

  Hierna kwam de kampioen van vorig jaar op bezoek bij WDS. Bodegraven 1 werd deze keer alleen helemaal zoek getikt en wist niet meer waar ze het moesten zoeken. Een 5-0 overwinning was dan ook niet gek gezien het spelbeeld. Vervolgens is er nog gevoetbald tegen VEP en CVC. Tegen VEP moest WDS genoegen nemen met een gelijkspel en in CVC trof WDS een tegenstander die te kloppen moest zijn. De kwaliteiten ontbraken duidelijk bij het 2e elftal van de club uit Reeuwijk en ze probeerden dit onder meer op te vangen door het op een fysieke tour te gooien. Helaas voor WDS wist de piepjonge scheidsrechter hier niet mee om te gaan en kon WDS zichzelf aanrekenen dat het niet scoorde. Gevolg was dat WDS met 3-1 verloor en met lege handen naar huis mocht.

  Door deze gespeelde wedstrijden staat WDS na 6 wedstrijden 7e op de ranglijst, waarin het een mooie balans van 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen heeft. De aankomende wedstrijden zullen uitwijzen of WDS hier goed staat of dat het nog kan klimmen op de ranglijst.