• Spektakelstuk tussen WDS en Siveo eindigt in gelijkspel

  2 jul 2021
 • Opstelling WDS:
  Bas (K), Steven, Jos (C), Björn, Mitchell, Mike, Ivo, Matthijs Omta, Tom, Elwin, Thomas,
  Wissels:
  Mika, Jelle, Matthijs de Hoog, Eric

  Donderdagavond oefende WDS 1 tegen de geelhemden van Siveo'60. Onder leiding van Jan Dirk en Ron begon WDS in een 3-5-2 opstelling. Het nieuwe systeem zat er niet lekker in wat zorgde dat Siveo al snel de overhand kreeg. De ruimte werd vooral op links gevonden en het duurde niet lang tot de voorsprong voor Siveo een feit was (door een ietwat gelukkige goal). Niet veel later hing de tweede voor Siveo nadat met een steekbal de linksbuiten oog in oog met Bas kwam te staan en als winnaar uit de strijd kwam. Ondanks het overwicht kwam Siveo niet meer tot grote kansen, wat zorgde dat WDS weer wat meer opschoof richting het doel van de geel-blauwen. Kort voor rust kwam WDS terug in de wedstrijd,  na goed voorbereidend werk van Thomas kon Elwin binnentikken (waarna Elwin een eerbetoon aan zijn idool Steven Berghuis gaf tijdens het juichen).

  Na rust voerde WDS de nodige wijzigingen door en speelde het weer met 4 verdedigers. Ondanks de wisseling naar het vertrouwde was het toch Siveo die als eerst tot scoren kwam. Na balverlies op het middenveld sneed Siveo door de verdediging heen en maakte het in twee instanties de 1-3. Niet veel later werd wederom door WDS de bal verspeeld (nu in eigen zestien) wat zorgde dat de spits van Siveo kon aantekenen voor de 1-4. Gelukkig was het voor WDS niet de eerste keer dat het drie goals achter stond tegen Siveo en wist het dus wat het te doen stond. Ongeveer 20 minuten voor tijd zorgde Matthijs de Hoog, met zijn eerste (officieuze) goal voor WDS 1, voor de 2-4. Een paar minuten later werd Mika weggestuurd en schoof hij de bal in de lange hoek wat de stand op 3-4 bracht. Hierna was het niet lang wachten op de 4-4. Op de rand van de zestien viel de bal goed voor Matthijs de Hoog die niet twijfelde en vol uithaalde. Op schitterende wijze belandde de bal achter de Siveo keeper en stond het weer gelijk. De winst was zelfs nog dichtbij nadat Matthijs de bal in zijn voeten kreeg en voor open doel zijn 3e dacht te maken. Helaas had Siveo toch wel een keeper opgesteld en ging dit feest niet door waardoor de wedstrijd in 4-4 eindigde.

  Al met al speelde WDS en Siveo een felle, doelpuntrijke wedstrijd die de supporters doet verheugen op de start van het nieuwe seizoen.