• Oefenpotje 3: WDS-Kockengen 2-5

  28 aug 2019
 • Technische staf: Willem (trainer), Ron (leider), Leon (verzorger), Sven en Pim (vlaggers), Cock (materiaalman).
  Opstelling: Lars (Olaf), Hans, Rick (Matthijs), Jelle, Steven, Ivo, Stijn, Emiel (C), Jesse, Elwin en Luke (Sven).

  Gisteren kwam zaterdag derdeklasser Kockengen op bezoek. De derde oefenwedstrijd voor WDS stond om 19:30 op het programma. Nog voor de wedstrijd begon werd er al flink aan het teamgeest gewerkt, met vijftien man schuilen in de dug-out voor een flinke hagelbui. Na deze hagelbui kon er eindelijk worden afgetrapt. WDS begon de wedstrijd voortreffelijk en domineerde volledig op sportpark Wierickeweide. Uiteindelijk kwam halverwege de eerste helft ook de beloning, na een goede individuele actie schoot de goed spelende Jesse de 1-0 binnen. WDS bleef hoog drukzetten en kansen creëeren, er leek geen vuiltje aan de lucht. Alleen binnen een paar minuten stond WDS met 1-2 achter, eerst een kopbal van een middenvelder van Kockengen (2 meter 20) en even later een pegel van twintig meter die tegen de touwen ging. Beide ploegen gingen aan de thee met een 1-2 ruststand.

  De tweede helft begon met een aantal wisselingen in het elftal, waardoor het weer even wennen was. Door twee klutsgoals was het ook snel 1-4 en mag Kockengen dodelijk effectief genoemd worden. Ondanks de tegenvallende tussenstand bleef WDS dezelfde tactiek hanteren en kansen creëeren, maar was er wat pech in de afronding. Aan de andere kant ging mogelijkheid vijf er wel in voor Kockengen en was de tussenstand al 1-5. Gelukkig kon Elwin vanuit een corner nog wat terug doen en is de einduitslag van deze derde oefenwedstrijd 2-5!

  Aanstaande zaterdag heeft WDS 1 geen (beker)wedstrijd, deze is namelijk verplaatst naar aanstaande dinsdag om 19:30. Dan komt Woubrugge op bezoek voor de eerste bekerwedstrijd.