• Lelijk winnen is ook winnen!

25 nov 2019
  • Technische staf: Willem (trainer), Ron (leider), Harry (vlagger), Leon & Hans (verzorger), Cock (materiaalman)
    Opstelling: Jan, Jelle, Mark, Jos (C), Mike, Ivo, Emiel, Jouher (Steven), Elwin, Miguel, Hans (Sven)

Na de overwinning op Ammerstol en een week rust, was SPV uit Polsbroek de volgende tegenstander van ons vlaggenschip. Ten opzichte van de wedstrijd in Ammerstol waren er twee opvallende wijzigingen, Matthijs had alweer een familieweekend en Jan de vlagger moest geblesseerd afhaken. Ondanks de afwezigen kon er gewoon om 14:30 worden afgetrapt en nam Emiel de plek van Matthijs in. De thuisploeg begon een stuk feller aan de wedstrijd dan WDS, maar heel veel meer dan wat speldenprikjes van afstand kwam de thuisploeg niet. WDS kon hier aanvallend weinig tegenover stellen en WDS deed wat je dan minimaal moet doen, namelijk tegenhouden. Rond de 25e minuut kreeg SPV hun eerste echte grote kans, Jelle haalde de snelle en sterke linksbuiten van SPV onnodig onderuit en de scheidsrechter gaf een terechte penalty aan SPV. Helaas voor SPV betekende de penalty niet de 1-0, omdat Jan de goede hoek koos. WDS leek na de gemiste penalty een beetje wakker te schrikken en een van de eerste echte kansen kwam WDS wat gelukkig op voorsprong. Na een corner bleef de bal hangen in de kluts en via Jos en Miguel kwam de bal wat gelukkig terecht bij Elwin, die vervolgens de 0-1 binnen frutselde. Dit betekende dat WDS met een voorsprong aan de thee ging, wat niet geheel terecht was kijkend naar het spelbeeld.

Na de rust kreeg het publiek een heel ander WDS te zien, de felheid en de energie die de eerste helft leek te ontbreken was er nu wel opeens. Dit resulteerde al snel in een grote kans, na een vloeiende aanval kreeg Hans de bal dicht bij de goal in zijn voeten, maar helaas schoof hij de bal tegen de paal aan. WDS bleef hoog druk zetten en SPV kreeg de bal niet meer fatsoenlijk bij hun voorhoede. Na een verkeerde terugspeelbal die werd onderschept door Miguel, kwam WDS op een 0-2 voorsprong. Een gigantische fout van de defensie van SPV en met een keeper die ook voor de bal stond, was het voor Miguel eenvoudig om de 0-2 binnen te schuiven. Gelijk na de 0-2 kreeg Jouher de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de bal ging wat ongelukkig net naast. De laatste twintig minuten kwam SPV weer wat uit zijn schulp. WDS ging wat achteruit lopen en dit gaf SPV de kans om een slot offensief te beginnen. Tot echt veel grote kansen kwam SPV niet en alles wat we op goal ging werd eenvoudig onschadelijk gemaakt door de goed keepende Jan.

Na de overwinning op Ammerstol heeft WDS nu ook zijn tweede overwinning geboekt en kan er weer omhoog worden gekeken. Na afloop bleef een deel van de selectie nog hangen voor het Après ski-feest van SPV en was WDS ook met de verloting en het bierpong de grote winnaar. Aanstaande zaterdag komt de nummer vier BSC op bezoek en zal WDS weer veel strijd moeten leveren om de punten binnen te halen.

Lelijk winnen is ook winnen! Lelijk winnen is ook winnen! 1 Lelijk winnen is ook winnen! 2 Lelijk winnen is ook winnen! 3

Speler van het Jaar
    Seizoen 2019-2020
    Leider klassement Hans Simon
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde