• Het seizoen van WDS 2 in woorden en cijfers

  26 jun 2018
 • Net als elk seizoen had WDS 2 dit jaar de ambitie om met de kampioensschaal aan de haal te gaan. Met een kleinere selectie door blessures en vertrokken spelers was dit op voorhand lastig, maar met oud gedienden Ramon en Rene werd er een kwaliteitsinjectie in de WDS 2 selectie gedaan. Het seizoen bleek achteraf een seizoen van vele bijzonderheden. Zo was er een chronisch tekort aan spelers voor WDS 2, werd de aanvoerdersband meerdere keren van arm gewisseld, ontstond er een fenomeen die alleen op dinsdag kon presteren, deden er in totaal meer dan 40 verschillende spelers met het 2e mee en werd het seizoen gekenmerkt door de vele individuele fouten die gemaakt werden. Natuurlijk waren er ook positieve bijzonderheden. Zo zijn onze helden meerdere keren op fraaie wijze vastgelegd door Omta Fotografie, had Jordy welgeteld 1 assist, blonken de A junioren uit, werd er na elk weekend reikhalzend uitgekeken naar de wedstrijdverslagen en bleek de derde helft vaak de beste helft die WDS 2 afwerkte. Een bijzonder, maar vooral leuk seizoen die we hieronder voor jullie nog even kort doornemen. Op verzoek van Jordy worden ook de statistieken op het einde nog gepresenteerd.

  WDS 2 begon zoals gebruikelijk met de bekercampagne waar er afgerekend moest worden met Schoonhoven, Floreant en ASW. Dit ging WDS goed af en met 3 overwinningen (4-0, 4-2 en 4-2) bekerde WDS verder. De makkelijke overwinningen brachten ook met zich mee dat enkele spelers zich in de kijker speelde voor het eerste. Nieuweling Elwinho liet al snel zien over een gouden linker te bezitten en was met 3 goals uit drie wedstrijden lekker aan het seizoen begonnen. Ook Rick van Vliet bleek over scorend vermogen te bezitten en was na 2 goals tegen Schoonhoven voor WDS 2 (tijdelijk) gezien.

  Na het succesvolle bekeravontuur begon WDS 2 de competitie uit bij het altijd lastige Jodan Boys 6. Met een sterke selectie reisde WDS af naar Gouda, waar men erachter kwam dat er geen vlagger mee was gegaan. Gelukkig was daar Angelo nog die al in de eerste competitiewedstrijd zijn debuut als vlagger van 2 mocht maken. De wedstrijd zelf was voor WDS makkelijker dan gedacht. Ondanks een 1-0 achterstand wist WDS al snel de voorsprong te pakken en liep het uit tot een score van 3-10. Na Jodan Boys wachtte de thuiswedstrijd tegen Alphia 3. Hier begon een kleine trend te ontstaan nadat WDS wederom eerst op achterstand moest komen. Gelukkig waren de mannen op tijd wakker en wist WDS dankzij goals van Jesse en Jordy Alphia met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen.

  Een week later was daar de eerste echte beproeving voor WDS uit bij Woerden 2. Tegen het 2 selectie elftal van Woerden werd er ondanks een kansenregen voor WDS met 4-2 verloren, waardoor WDS weer even met beide benen op de grond werd gezet. Tegen Aarlanderveen ging WDS op zoek naar ere herstel en het had zich daarvoor geen betere tegenstander kunnen wensen. WDS won overtuigend met 6-0, al was de nul deze keer aan de scheidsrechter te danken.

  Al met al ging WDS met 9 uit 4 richting een zwaar programma. WDS trof in de laatste wedstrijden voor de winterstop NSV uit, Sporlust thuis, Bodegraven uit, Siveo uit, Rohda uit en ARC thuis.
  De eerste wedstrijd bij NSV uit leek voor WDS goed af te lopen. Na een lastige pot waar WDS vroeg op voorsprong kwam, maar deze net zo makkelijk weer uit handen gaf wist WDS toch in de laatste minuten weer op voorsprong te komen. Toch kwam NSV weer langszij na individuele fouten van WDS wat zorgde dat WDS averij opliep in de eerste wedstrijd van het zware programma. Achteraf kan dit worden gezien als het begin van de ellende. Ook had WDS 2 na deze wedstrijd een andere aanvoerder, nadat Jordy de band had afgestaan aan Jan.
  De individuele fouten hielden helaas niet op na het duel met NSV. In het thuisduel tegen Sportlust was het weer raak wat zorgde dat WDS met een 2-4 nederlaag het veld afstapte. De volgende in de rij was Bodegraven die met het typische Bodegraafse voetbal WDS ook met een 4-2 nederlaag naar huis stuurde. Na 3 duels met puntverlies mocht WDS op bezoek bij koploper Siveo. Personele problemen zorgde voor een toevoeging vanuit andere teams en betekende ook het einde van Rene in de WDS selectie. Of dit invloed had op het spel zullen we nooit weten, maar WDS verloor met 4-0 en ging wederom zonder punten naar huis. De eerstvolgende wedstrijd was het duel tegen Rohda uit. Hoofdtrainer Patrick Kamperveen nam hier samen met speler/coach Ramon de honneurs van Jan Dirk waar. In een verdedigend 4-5-1 systeem, wat erg succesvol was bij WDS 1, moest WDS 2 een resultaat behalen bij Rohda. Helaas gooide een corner roet in het eten en verloor WDS met 1-0, waardoor de titelaspiraties definitief in de ijskast konden worden gezet. De laatste wedstrijd voor de winterstop kon WDS 2 nog wel winnend afsluiten. In de thuiswedstrijd tegen ARC werd met 3-1 gewonnen, waardoor WDS 2 met 13 punten de winterstop in ging.

  Na de winterstop stond eerst de bekerwedstrijd tegen Nieuwkoop op het programma. In de voor trainer en leider barre omstandigheden zonder dug out op het veld moest WDS het opnemen tegen het goed presterende Nieuwkoop. WDS wist onder leiding van veteraan Hylke Gerritsen een 2-3 overwinning over de streep te trekken, nadat het in de rust nog met 2-1 achter stond. Diezelfde rust zorgde ook nog voor een legendarische uitspraak van 'het kanon' Lukas Voskuil, die het zo heerlijk vond dat iedereen zo vies van de modder was geworden terwijl er bij hemzelf geen vuiltje op het witte tenue te vinden was.

  Na de bekeroverwinning stond voor WDS  de thuiswedstrijd tegen Woerden op het programma. WDS had wat goed te maken van de uitwedstrijd en wist in tegenstelling tot de uitwedstrijd over veerkracht te bezitten. Na 2 x op achterstand te staan wist WDS zich terug te vechten in de wedstrijd. Een penalty in de laatste minuut zorgde zelfs nog voor de overwinning nadat 'zekerheidje' Jordy deze onder hevige druk koeltjes binnen schoot.
  In de wedstrijd daarop trof WDS opnieuw een Woerdense tegenstander waartegen WDS nog wat goed te maken had. Op het hoofdveld van Sportlust werd door WDS een masterclass weggegeven die de spelers van het vlaggenschip van Sportlust vol verwondering aanschouwde. Achteraf bleek dit ook de basis te zijn geweest voor de uiteindelijke bekerwinst en het bijna promoveren naar de hoofdklasse. Enfin, WDS rolde Sportlust met 4-0 op en begon net als het begin van het seizoen voortvarend aan de tweede seizoenshelft.

  Na de wedstrijd speelde WDS weer voor de beker. Op een koude dinsdagavond kwam VVSB op bezoek en de tegenstander van dienst bleek over een sterke ploeg te bezitten. In een spannende wedstrijd verloor WDS met 0-1 en was het bekeravontuur helaas ten einde gekomen.
  Na de doordeweekse inspanning volgde de thuiswedstrijd tegen Siveo.  Siveo wist de eerste helft niet waar ze het zoeken moesten en mocht van geluk spreken dat WDS na een kwartier maar met 1-0 voor stond. Toch kon WDS dit niet volhouden en liet het Siveo weer in de wedstrijd komen. Na zelf enorm grote kansen te verprutsen was het Siveo die wat zakelijker was in de afronding waardoor WDS uiteindelijk met een 2-3 nederlaag het veld afliep.

  In de wedstrijd tegen Jodan Boys moest een gehavend WDS zich weer zien te herpakken. Jodan Boys had wat goed te maken en wist wederom op voorsprong te komen. Toch was het WDS die weer veerkracht toonde en onder meer door goals van Rick van Vliet en Steven Verlaan met 3-1 won van de mannen van leider Tjeerd de Jong.
  De volgende speelronde vond voor WDS doordeweeks plaats. Zoals in de inleiding al benoemd was dit dan ook het moment voor het dinsdag fenomeen om op te staan. Jesse Loenen wist namelijk vooral op dinsdagavond, wanneer het toernooi om de KVM cup werd gespeeld, te presteren. Dat de wedstrijd tegen NSV op dinsdag werd afgewerkt was voor WDS 2 dan ook een unieke kans om Jesse voor het team te zien presteren. Ook Jesse was zich hier van bewust en onder meer door 2 goals en 2 assist wist van Jesse wist WDS met 7-2 te winnen, ander leuk feitje van deze wedstrijd is dat Lars een tegenstander voor de wedstrijd begon knock out schoot tijdens het inschieten.

  Na de klinkende overwinning had WDS een tijdje rust alvorens het aantrad in de uitwedstrijd tegen Sportief. Een lastige wedstrijd die WDS uiteindelijk op kwaliteit met 1-4 won. WDS verkeerde weer in een prima vorm voor wederom een lastig programma. Bodegraven en Rohda kwamen achter elkaar op bezoek, waar Bodegraven bij een overwinning zelfs kampioen kon worden. WDS liet dit uiteraard niet gebeuren en leek op een overwinning af te stevenen. Toch werd Bodegraven nog een kans gegund die ze ook direct afmaakte en daardoor nog een gelijkspel eruit wisten te halen. De volgende thuiswedstrijd, werd ook gelijk de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Rohda kwam op bezoek en na een dramatische start van WDS stond Rohda na 20 minuten al met 3-0 voor. Na ingrijpen van de technische staf kwam WDS nog terug tot 2-3, maar een offensieve tweede helft bracht helaas niet de gelijkmaker op.

  De laatste wedstrijd van het seizoen werd afgewerkt bij ARC, een niet zeer succesvolle wedstrijd van WDS zijde werd met 2-4 verloren. Opvallend feitje was dat Jesse nu ook op zaterdag wist te scoren. Naast de wedstrijd tegen ARC moest WDS nog 2 wedstrijden afwerken tegen Sportief en Aarlanderveen, alleen deze wedstrijden werden nooit gespeeld. Sportief werd uit de competitie gehaald, een dikke domper wegens een beloofde krat bier van de tegenstander, en Aarlanderveen bleef om hun vlaggenschip naar het kampioenschap te helpen (overigens zonder succes) de wedstrijd maar uitstellen totdat deze op papier werd afgedaan.

  Zo kwam het seizoen abrupt ten einde en wist WDS uit 19 wedstrijden 26 punten te veroveren. Er werd 8 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 9 keer verloren. WDS maakte zelf 58 (eigenlijk 59) goals en kreeg er 43 tegen, waarbij de goals in 38 keer van de gevallen werden ondersteund met een assist (bij de tegengoals was WDS overigens ook redelijk vaak behulpzaam). Hieronder worden de statistieken weergegeven van het bekeravontuur en de competitie.

  Beker
  Speler Doelpunten Assist
  Elwinho 3 1
  Sander 1
  Rick 3
  Jelle 1
  Hans 1
  Kanu 3
  Steven 1 3
  Jordy 3
  Jouher 1 1
  Erik 1
  Rene 1
  Jan 1 1
  Michael 1
  Totaal 15 12

   

  Competitie
  Speler Doelpunten Assist Totaal
  Jordy 16 1 17
  Jesse 8 5 13
  Jouher 4 5 9
  Elwinho 4 4 8
  Michael 2 4 6
  Rick van Vliet 4 2 6
  Ramon 3 2 5
  Steven 4 1 5
  Tom 3 1 4
  Rene 3 3
  Matthijs 1 2 3
  Stuc 3 3
  Sven de Koning 1 2 3
  Sander 2 2
  Erik V 2 2
  Luke vd Gun 1 1 2
  Lars 1 1
  Willem Jan 1 1
  Koorevaar 1 1
  Richard 1 1
  Albert 1 1
  Marin 1 1
  59 38