• Hattrick Tom Wils helpt WDS 2 langs VEP 3

    14 feb 2022
  • Zaterdag ontving WDS 2 het Woerdense VEP 3 op Wierickeweide. Hoofdtrainer Jan Dirk was nog afwezig waardoor leider Gert deze keer aan het roer stond. Net als de vorige wedstrijd tegen VEP stond Ramon de Koning op doel. Verder moest WDS het doen zonder Joost die zich dankzij goede prestaties in WDS 1 mocht laten zien, zijn plek werd overgenomen door Mike.

    Op een moeilijk bespeelbaar veld startte de wedstrijd wat rommelig, maar was het wel WDS die de overhand had. Het eerste gevaar kwam van de voet van Jesse die het van afstand probeerde, maar zijn poging naast zag gaan. Bij de landing blesseerde Jesse zichzelf waardoor de wedstrijd er voor hem al snel opzat en Miguel hem verving. Hierna waren er nog mogelijkheden voor Stuc en Tom op de openingstreffer maar VEP hield stand. Na ruim een kwartier was het dan toch raak. Na een goede aanval kwam de bal via Mike bij Tom en deze schoot overtuigend binnen. Na een half uur was het weer Tom die raak schoot, dit keer op aangeven van Miguel na wederom een goed verzorgde aanval van WDS. Hierna gebeurde er niet veel meer en kon WDS gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

    Na rust ebte de krachten bij VEP wat weg waardoor WDS steeds meer ruimte kreeg. Dit resulteerde in goede kansen voor Stuc, Tom en Elwin, maar op soms wonderbaarlijke wijze viel de bal niet binnen. Even leek VEP nog terug te komen in de wedstrijd na een foutje in de opbouw van WDS, maar 1 op 1 met Ramon wist de spits van VEP de bal niet op doel te krijgen. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Tom toch nog de 3-0 uit een penalty en Jelle was nog 2 maal dichtbij een doelpunt maar helaas zonder succes, wat zorgde voor een 3-0 eindstand.

    WDS klimt hierdoor naar plek 3 op de ranglijst. Volgende week speelt WDS 2 weer thuis, dit keer is FC Oudewater 3 de tegenstander.