• Gehavend WDS 2 onderuit tegen NSV 2

  28 feb 2022
 • Zaterdag stond voor WDS 2 wederom een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal was NSV 2 de tegenstander. Ten opzichte van vorige week was de WDS selectie flink uitgedund. Onder andere Tom, Steven, Mike, Matthijs, Luuk en Martijn waren niet beschikbaar voor WDS 2. Ook ontstonden er bij diverse selectiespelers blessures net voor het weekend die toevallig gelijk viel met carnaval. Hierdoor kon WDS net aan 13 spelers meenemen waarvan er 2 net terugkwamen van langdurige blessures. Als kers op de taart wist een speler ook nog 1,5 uur te laat aan te komen waardoor op het laatste moment nog jeugdspeler Pim de Koning aan de selectie werd toegevoegd. Ook de op vrijdagavond gestopte Lars Lindeman werd uit zijn voetbalpensioen teruggeroepen en kon in de tweede helft nog aansluiten.

  Dit gebeuren zorgde voor een flink gewijzigde opstelling. De teruggekeerde Bas Boere naam plaats tussen de palen. In de verdediging bestond het centrum uit Lukas en Jelle waardoor er op de backposities ruimte was voor Victor en Anton om te schitteren. Rick van Vliet schoof door naar het middenveld, en doordat Miguel te laat was nam Job plaats naast Rick en schoof Milan door naar de spits. Sven de Koning keerde na weken blessureleed weer terug op de 10 positie en Elian Treur nam de rechtsbuitenpositie voor zijn rekening. De bank werd verwarmd door Erik Becquet en Pim de Koning, Miguel en Lars leverde hier later nog een bijdrage aan.

  Ondanks alle selectieproblemen was het WDS die vanaf het begin de overhand had in de wedstrijd. Wel had het wat moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen, maar dat wijten we maar aan het feit dat WDS in het zwart aantrad tegen de withemden van NSV. Gezien het in de persoon van Stuc maar 1 echte aanvaller had kwam het wel wat moeilijk tot kansen, maar naar mate de eerste helft vorderde kwam WDS toch meer voor het doel van NSV. Verder had WDS weinig te duchten van de NSV aanval waardoor het rustig op zoek kon naar de voorsprong. WDS 2 zou WDS 2 alleen niet zijn als het de tegenstander een handje zou helpen. In een situatie waar er niks aan de hand leek voor WDS schoof Bas de bal zo in de voeten van de enige NSV'er in de buurt. Deze wist de bal wel overtuigend af te maken en zodoende keek WDS 2 na een half uur spelen tegen een achterstand aan. Ondanks deze tegenslag ging WDS verder waar het gebleven was, maar het doel werd moeilijk gevonden. In de 41e minuut was het wederom WDS die NSV de bal plotseling toeschoof rondom de middenlijn. De WDS defensie was even de organisatie kwijt en ook een laatste poging om het schot te blokken mocht niet baten waardoor de 0-2 op het scoreboard verscheen. Gelukkig toonde WDS al snel veerkracht en was het Rick van Vliet die aan de linkerkant doorkwam en een voorzet op maat afleverde aan Sven. Sven wist op zijn beurt de bal keurig tegen de touwen te koppen wat zorgde dat WDS met een 1-2 stand ging rusten.

  In de rust werd besproken dat hier niet verloren hoefde te worden en een van de WDS spelers sprak zelfs de woorden uit te stoppen als deze wedstrijd verloren ging. Dit beloofde dus veel goeds voor de tweede helft.

  In de tweede helft kwam WDS beter voor de dag en was het Sven die na een paar minuten een uitgelezen kans op de gelijkmaker kreeg. Helaas raakte zijn inzet geen doel maar de toon was gezet. Dit was ook gelijk een van zijn laatste wapenfeiten voordat de tank leeg was en Sven vervangen werd voor Miguel. Niet veel later was het Stuc die een dot van een kans niet wist te verzilveren en ook pogingen van afstand troffen waren geen succes. Hierna verviel WDS helaas in oude gewoonte om de bal zomaar weg te geven in gevaarlijke positie. Doordat er vervolgens niet werd ingegrepen kwam NSV op een 1-3 voorsprong nadat een harde voorzet werd binnengelopen. Na de 1-3 wisselde WDS 2 aanvallend door Lars en Pim in te brengen voor Anton en Elian. De tegengoal maakte toch wat los bij WDS gezien er vrijwel direct een antwoord kwam. Stuc wist op aangeven vanĀ  Miguel de bal keurig in de rechterhoek te schieten en bracht daarmee WDS weer terug in de wedstrijd. Hierna drong WDS aan, maar kwam het niet tot scoren. Vervolgens was bij een vrije trap van NSV de organisatie van WDS ver te zoeken waardoor deze vrij binnen gewerkt kon worden en WDS op een 2-4 achterstand kwam, wat tevens ook de eindstand was.

  Met dit verlies kan WDS de weg omhoog even uit gedachten zetten en zich richten op de volgende wedstrijden die ook geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Volgende week speelt WDS 2 thuis tegen CVC 3, de ploeg met de minste verliespunten in de competitie. Of dit weer een hele soap oplevert leest u volgende week, in ieder geval moet WDS hopen dat er deze week niemand stopt met voetballen.