• Fris WDS wint oefenwedstrijd bij Woerden

  13 jan 2020
 • Opstelling:
  Dylan, Jelle(Steven), Jos(c), Mark, Rick, Ivo(Matthijs), Emiel(Jouher), Thomas(Mike), Elwin, Miquel(Luuk), Stuuc.

  Vandaag ging na vorige week de 1e wedstrijd te hebben gespeeld tegen Oud-WDS de officiƫle 1e oefenwedstrijd van 2020 van start.
  Tegenstander was SC Woerden die momenteel op de 4e plek staan in de andere 4e klasse, vorig seizoen zaten bij beide teams bij elkaar in de competitie en werd het 2x 0-0.
  Er waren weer wat positieve berichten te vermelden uit de ziekenboeg, Hans was deze week weer voor het eerst te zien op het trainingsveld, Mark was na 5 weken ook weer fit genoeg om in de basis te kunnen starten en Thomas speelde na een half jaar blessureleed ook weer is mee met WDS 1.
  De geruchten gaan dat ook Tom Wils zich binnen een aantal weken zal melden bij de selectie waardoor Willem weer wat meerdere keuzes tot zijn beschikking heeft.
  Helaas had Eric wat minder nieuws gekregen bij het ziekenhuis over zijn knie en zal hij waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen, ook Jan is helaas nog niet fit.

  De wedstrijd begon op en neer met WDS wat meer in balbezit dan Woerden.
  De 1e grote kans was dus ook voor WDS, een vrije trap werd door Mark op het hoofd van Elwin gelegd helaas wist zijn kopbal geen doel te treffen.
  Woerden kreeg daarna 2 hele grote kansen eerst was het de bovenkant van de lat en daarna was het de spits van Woerden die de bal net naast schoof.
  Voor rust werd de bal uit een corner van WDS net gemist door Jelle en vervolgens kon ook Jos de bal niet in de goal krijgen.
  Ruststand was daarom ook terecht 0-0.

  De 2e helft werd er bij WDS 5 maal gewisseld waardoor Elwin in de punt van de aanval kwam en het hele middenveld er anders uit zag met Mike, Matthijs en Jouher.
  Vanaf het begin van de 2e helft was WDS heer en meester en zag het spel er ook beter uit.
  Dit resulteerde in de 55e min in een 0-1 voorsprong een mooie bal van Mike kwam in de voeten van Elwin en die schoof de bal binnen.
  Rond minuut 70 scoorde Elwin opnieuw en was de stand 0-2, daarna zakte WDS wat in en was het Woerden dat nog gevaarlijk probeerde te worden.
  In minuut 90 was het WDS dat er nog een keer uitkwam maar helaas de bal slordig voorin verspeelde en Woerden in de counter er nog 1-2 van maakte.

  Een prima oefenwedstrijd werd dus winnend afgesloten.