• WDS vergeet Floreant pijn te doen!

10 feb 2020
  • Basisopstelling : Dylan, Jelle, Jos ©, Mark, Steven(Rik van Eijk), Ivo, Matthijs, Emiel(Jouher), Miquel, Elwin, Sven(Mike)

Na een vrije week was het hoog tijd om op bezoek te gaan bij koploper Floreant. Na de blamage van 7-0 op de Wiereckeweide waren de krijgers van Willem Lok uit op een sportieve revanche.

De scheidsrechter had nog niet lang het eerste fluitsignaal laten klinken of hij floot voor de tweede keer op zijn fluit. De buitenspeler van Floreant dribbelt de zestien binnen en kapt Steven Verlaan uit. De buitenspeler gaat gretig op zoek naar contact met de voeten van Steven en laat zich hierbij heel gemakkelijk vallen. Hierbij besluit de scheidsrechter om in de eerste minuut van de wedstrijd een penalty te geven. Deze werd benut en hiermee kwam WDS 1-0 achter.

De heren uit Driebruggen hadden duidelijk moeite om de tegenslag te boven te komen. In de 5e minuut breekt de linksbuiten wederom door en geeft een harde lage voorzet. Zijn collega aan de andere kant maakt een loopactie en kapt met één actie zijn directe man en de keeper uit en schuift de bal eenvoudig binnen. Hierdoor stond er al een vroege 2-0 achterstand op het scorebord en leek het een lastige middag te worden voor de mannen uit Driebruggen. Willem Lok was het alleen niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter en liet dit uitbundig merken. De scheidsrechter beantwoordde dit met een rode prent en Willem werd daarmee gepromoveerd tot toeschouwer.

Na ruim een kwartier gespeeld te hebben, komt WDS met hun grootste kans van de eerste helft. De naar links uitgeweken Elwin slingert de bal richting de tweede paal. De doorgaans kopspecialist Sven De Koning duikt hier op en knikt de bal rakelings naast de paal. Verder kwam Miquel tweemaal tot een schot buiten de zestien, maar deze waren beide in de handen van de keeper.

In de tweede helft was WDS strijdlustig om de achterstand om te buigen. Emiel bleef achter in de kleedkamer en Jouher mocht zijn positie innemen. Na 20 minuten in de tweede helft gaat Sven achter een steekpass aan en komt hierbij in een klutsduel met de keeper en een verdediger. De bal valt uiteindelijk opzij waar goaltjesdief Jelle Koenekoop opduikt en met zijn ‘chocoladebeen’ de bal in het lege doel lepelt. Hij maakt hierbij zijn eerste goal tijdens zijn dienstjaren bij de selectie. WDS is in de tweede helft de bovenliggende partij en de gelijkmaker hing in de lucht. Tegen de verhoudingen in maakte Floreant toch de 3-1. Een vroege voorzet verraste de defensie van WDS. De spits sprintte richting de bal en Dylan kwam uit. De keeper noch de spits kon de bal toucheren en de bal schoot door. De nietsvermoedende Steven kreeg de bal ongelukkig op zijn heup en deze stuiterde op deze wijze het eigen doel in.

Uiteindelijk kwam supersub Mike binnen de lijnen en kreeg in de 81e minuut een één op één kans om de wedstrijd opnieuw spannend te maken. De linkspoot stuitte echter op de keeper die een goede redding verrichte. Enkele minuten later kwam hij nogmaals oog in oog met de keeper, maar ook deze keer kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Ten slotte mocht Rik van Eijk uit de JO-19 ook zijn debuut maken. Hij verving in de 84e minuut de al met een plakkie kaas getrakteerde Matthijs.

De jongens van Willem Lok hebben gestreden en hebben het de koploper lastig gemaakt. Volgende week zal GSV zich melden op sportpark Wiereckeweide. De vorige wedstrijd eindigde in 3-0 in het voordeel van GSV. Hopelijk kan WDS ditmaal wel drie punten pakken.

Speler van het Jaar
    Seizoen 2019-2020
    Leider klassement Bas Boere
    Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde