• Een goede start van het jaar 2019 bij WDS

  6 jan 2019
 • Traditioneel werd op de eerste zaterdag van de nieuwe jaargang de wedstrijd WDS 1 - Oud WDS 1 gespeeld. Voor menig spelers is dit de wedstrijd van het jaar. De oudgedienden zijn er al decennia op gebrand om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. In 2019 is dit eindelijk gelukt, er werd met 2-1 gewonnen!

  Na een korte warming-up werd de wedstrijd om half 2 afgetrapt. Oud WDS kwam goed uit de startblokken. Voormalig vleugelflitser Arjan de Vries, die voor de liefde naar Zeeland vertrok, had wat moeite met de aannames. Daarom besloot hij na een geweldige assist van Nieuw WDS in één keer uit te halen. Dylan pareerde echter goed in de korte hoek. Korte tijd hierna brak Rob de FrituurKoning op links uit, hij zag zijn schot echter via de paal terug het veld inbounchen. Ook de rebound ging er wonderbaarlijk niet in. Halverwege de eerste helft kantelde het speelbeeld, Nieuw WDS kwam op stoom en creëerde via Mark Venhuis en Eric Cromwijck een aantal kansen. De trainer van Oud WDS, de vader van WDS 1 speler Mark Koorevaar, zag zijn zoon naar voren spurten en scoren. Hij kon niet geloven dat zijn zoon nooit scoort in de competitie (ik citeer) en nu hem de das omdeed! WDS 4 goalgetter Jordy (tegenwoordig Ajax fan) besloot Dylan maar eens te testen, deze liet de bal terug het veld inglippen en hierdoor kon de FrituurKoning via de kluts alsnog zijn doelpunt maken op slag van rust. Met een logische stand, gezien het spelbeeld, werd er gerust.

  Beide teams voerden maar liefst 9 wissels door. Ware het niet dat de wissels van Nieuw WDS (een gezelschap wat normaliter onder leiding staat van Jan-Dirk Honkoop) de eerste helft een intensieve training hebben afgelegd, en dat de wissels van Oud WDS vooral druk waren met het nuttigen van doping in de rust. De doping gaf duidelijk meer energie dan de intensieve training. Uiteindelijk was er een grove charge op Kaneshka nodig van greppelaar Kon om tot een grote scoringskans te komen. Deze werd loepzuiver benut door Tommy. In het restant van de wedstrijd waren weinig grote kansen meer aan te tekenen en daarom zegevierde Oud WDS met 2-1.

  Bij de oudgedienden was het lang feest in de kleedkamer.

  Automatische concepten 12

  Uiteindelijk heeft de voorzitter de spelers uit de kleedkamer moeten halen omdat de nieuwjaarsreceptie om 4 uur begon. Op de nieuwjaarsreceptie mochten alle aanwezigen zich tot circa half 7 vergapen aan allerlei lekkernijen op kosten van de club.

  Op de receptie is Giel Verdoold in het zonnetje gezet voor het vele vrijwilligerswerk dat hij verricht heeft voor WDS, met name op het gebied van het jeugdkamp. Johan heeft als voorzitter een speech gehouden. Hierbij is tevens een minuut stilte ingelast voor twee helaas overleden dierbaren van de club in 2018: Harry Dijksta en Jas Groen.  De dames achter de bar kregen bloemen als bedankje.

  Voor een dorpsclub als WDS is het erg belangrijk om tradities in ere te houden. Soms moeten dingen ook gewijzigd worden. In 2019 was er, naast de verrassende uitslag op het veld, zo'n wijziging. De grote verloting werd namelijk gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie. Voor sommigen begon het jaar goed, zij vielen namelijk in de prijzen. Daarover volgt later meer....

  Hierbij nog een aantal kliekjes van de receptie.

  Een goede start van het jaar 2019 bij WDS Een goede start van het jaar 2019 bij WDS 1 Een goede start van het jaar 2019 bij WDS 2 Een goede start van het jaar 2019 bij WDS 3