• Bekeravontuur WDS 2 - De poulfase

  22 sep 2021
 • Na een goede voorbereiding begon WDS 2 op 4 september aan het bekeravontuur met een thuiswedstrijd tegen Zwammerdam 2. De goede lijn van de voorbereiding werd direct doorgetrokken want na 3 minuten wist Sven de score te openen na voorbereidend werk van Elwin. De gasten uit Zwammerdam kwamen moeizaam de middenlijn over, wat zorgde voor een mooie kans voor WDS om aan het doelsaldo te werken. In de eerste helft ging dit helaas niet zoals gepland en ondanks een paar mooie kansen gingen beide teams rusten met een 1-0 stand. Na rust was WDS wat scherper en dit resulteerde al snel in de 2-0. In de 55e minuut werd Stuc op zijn wenken bediend door Sven en de 1 op 1 koning verzilverde deze kans. WDS bleef hierna het doel van Zwammerdam opzoeken wat in de 75e minuut een penalty opleverde. Specialist Sven faalde niet en zette daarmee de 3-0 op het scorebord. Hierna leek WDS verder uit te willen lopen, maar het was toch Zwammerdam dat scoorde. Na een onfortuinlijk moment in de opbouw stond de Zwammerdamse spits oog in oog met Tim en faalde niet. Gelukkig kon Elwin dit niet veel later rechtzetten, nadat Joost hem met een geweldige steekbal 1 op 1 met de keeper zette, en ook Elwin de bal keurig in het netje schoof. Hiermee won WDS de eerste wedstrijd overtuigend met 4-1.

  Een week later gingen de manschappen van Jan Dirk op bezoek bij het altijd lastige Jodan Boys 5. Ondanks een selectie van een mannetje of 50 moesten er toch weer oud gedienden opgeroepen worden om de WDS 2 selectie te vullen. Gerrit de Koning, Ramon de Koning, Albert de Boer, Mark Venhuis en good old William Kon konden daardoor hun kunsten laten zien in Gouda. Met een bak aan ervaring in het veld schoot WDS wederom uit de startblokken. In de 12e minuut kwam Joost voor de keeper na een uitstekende dieptebal van Jelle en tikte de 0-1 binnen. 5 minuten later verscheen ook Stuc op het scorebord na goed voorbereidend werk van Albert en tekende zo aan voor de 0-2. Hierna denderde WDS door en na 30 minuten stond het al 0-4 voor door goals van Mark Venhuis en Gerrit de Koning. Na de 0-4 deed WDS het wat rustiger aan en kwam het zelfs tijdelijk met een man meer op het veld te staan nadat een speler van Jodan Boys zijn frustraties niet kon inhouden tegenover Ramon. Dit was tevens een mooi moment voor de rust wat zorgde dat WDS comfortabel aan de thee kon. Na rust was WDS wat minder scherp en kwam Jodan Boys wat meer voor het doel van Tim. Met een paar fantastische reddingen behield Tim nog de nul, maar in de 62e minuut moest die toch capituleren. De 1-4 schudde de boel even wakker wat uiteindelijk leidde tot de 1-5 van Stuc na wederom voorbereidend werk van Albert. Jodan Boys zette dit echter direct recht door 1 minuut later de 2-5 te maken wat het verschil weer op 3 zette. Hierna moest Mike het veld nog verlaten en gezien de enige wissel al was ingezet voor een ander blessuregeval viel de al geblesseerde Jesse nog in voor de laatste 8 minuten van de wedstrijd. De alles of niets voetballer deed zijn naam eer aan en was direct actief op de linkerkant. In de 90e minuut resulteerde dit nog in de 2-6 nadat de oogkleppen af waren gedaan en Jesse de bal panklaar voor William Kon legde. Die faalde uiteraard niet en zorgde er daarmee voor dat de eindstand op 2-6 kwam.

  In de derde en laatste bekerwedstrijd in de groepsfase stond het duel met Groeneweg 3 op het programma. Hier stond direct de groepswinst op het spel nadat Groeneweg al twee keer reglementair met 3-0 had gewonnen en daarmee ook 6 punten had verzameld. De gemiddelde leeftijd van vorige week was dit keer ongeveer gehalveerd doordat veel spelers van O23 het 2e kwamen versterken. In het selectiebeleid was echter nog geen aandacht geweest voor de nodige balans wat zorgde dat WDS met 11 verdedigers en 3 aanvallend ingestelde spelers weg ging. Mede hierdoor kwam WDS moeizaam op gang tegen de gastheren uit Zevenhuizen. Defensief werd weinig weg gegeven, maar voorin konden ook weinig potten gebroken worden. Toch kende WDS wel weer een snelle voorsprong. Stuc speelde zichzelf met een individuele actie vrij en legde de bal op rand 16 klaar voor Mike. De nieuwe aanvoerder aarzelde niet en ramde de bal tegen de touwen wat zorgde voor een welkome voorsprong voor WDS. Hierna verliep de wedstrijd gezapig en konden beide teams niet veel creƫren. Groeneweg kwam er nog wel een paar keer goed uit maar door kordaat optreden van Bas kwam de 0 niet in gevaar en ging WDS rusten met een 0-1 voorsprong. Na rust voerde Jan Dirk wat wijzigingen toe, maar dit had niet direct het gewenste resultaat. Gelukkig gaf de drinkpauze de gelegenheid om het hier en daar wat aan te passen wat zorgde dat het al wat beter ging lopen. Ook de vermoeidheid van de gastheren zorgde ervoor dat WDS wat vrijer kon voetballen en in de 74e minuut schoot Rick van der Laan de verlossende 0-2 tegen de touwen na een gelukkige assist van Stuc. Niet veel later tekende Stuc zelf aan voor de 0-3 na voorbereidend werk van Mike en met nog tien minuten te gaan kon WDS wel eens nog meer uit gaan lopen. De scheidsrechter dacht hier echter anders over en besloot dat het wel mooi was geweest. Beide ploegen konden zich hier ook prima in vinden en daarmee won WDS de wedstrijd met 0-3.

  Door de drie overwinningen heeft WDS zich gekroond tot poulewinnaar. In deze drie wedstrijden gebruikte WDS 2 maar liefst 26 verschillende spelers. Hiermee haalde WDS 9 punten, scoorde 13 keer en kreeg 3 doelpunten tegen. Van de 26 spelers zijn er 12 betrokken geweest bij een goal (met een goal of een assist) en Stuc kroonde zich tot MVP van de poulfase met 4 goals en 2 assist.
  Volgende week start voor WDS 2 de competitie. Op bezoek bij Jodan Boys 4 zullen de manschappen van Jan Dirk om 12:15 op zoek gaan naar de eerste 3 punten.