• Bekeravontuur WDS 2 duurt voort

  25 okt 2021
 • Zaterdag ging voor WDS 2 het bekeravontuur verder met een uitwedstrijd tegen ARC 6. Nagenoeg dezelde elf als vorige week stonden aan de aftrap, de enige wijzigingen waren voorin te vinden. Mike kreeg een plek op linksbuiten en Tom Wils mocht dit keer in de basis starten.

  In de eerste 10 minuten leek het voor WDS een walk in the park te worden. ARC gaf de bal meerdere keren weg op voor WDS kansrijke situaties, maar helaas kon dit niet worden omgezet tot een doelpunt. Tom was er nog het dichtst bij met een bal op de paal en een kopbal van Joost mistte de juiste richting. Hierna kreeg ARC het wat meer onder controle wat zorgde dat WDS moeilijker tot kansen kwam. Aan de andere kant was de defensie van WDS goed georganiseerd en alleen een vrije trap van ARC zorgde voor wat doelgevaar. Dit alles zorgde uiteindelijk voor een doelpuntloze eerste helft.

  In de tweede helft schoot WDS wederom uit de startblokken en dit keer met meer succes. Na 10 minuten wist Tom Jesse 1 op 1 te zetten en Jesse liet deze kans niet onbenut met een hard schot in de hoek. Een paar minuten later leek WDS de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken toen Miguel de bal veroverde en het maar is probeerde vanaf een meter of 35. De bal viel onderkant lat binnen en dankzij deze wereldgoal stond WDS na 6o minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong.
  Helaas ging het al snel mis. Nog geen 2 minuten later had de WDS defensie een moment van onoplettendheid en ARC profiteerde volop met de aansluitingstreffer. Dit zorgde voor meer druk richting het doel van Bas, en uiteindelijk moest de WDS defensie weer capituleren nadat een corner niet goed werd weggewerkt en simpel werd binnengeschoten. Na de gelijkmaker probeerde beide ploegen een gelijkspel te voorkomen, maar zonder resultaat. Dit zorgde na 90 minuten voor een 2-2 stand, wat penalties betekende.

  Doordat Rick v Vliet de tos won had WDS 2 het strategische voordeel om te mogen beginnen. Miguel stapte als eerst naar voren en schoot WDS op voorsprong door de keeper in de verkeerde hoek te sturen. ARC wist hierna ook hun penal te benutten wat weer een gelijke stand opleverde. De volgende voor WDS was Rick v/d Laan. Helaas werd zijn inzet gekeerd en moest Bas aan de bak om de stand gelijk te houden. Dit deed Bas dan ook en daarmee was de stand nog steeds gelijk. Hierna stapte kapitein Rick naar voren die ook de keeper in de verkeerde hoek stuurde en WDS weer op een voorsprong zette. Wederom faalde ARC niet en stond het 2-2. De nummer 4 was Mike en die had de beste penal in huis. Ondanks dat de keeper de goede hoek koos, was die kansloos tegen het schot van Mike dat tegen het zijnet binnenviel. Helaas scoorde ARC hierna ook weer en stond het weer gelijk. Omdat Tom wat last had, werd Milan als volgende nemer aangewezen. Hij zag zijn penal via de buitenkant van de paal naast gaan en gaf daarmee ARC de uitgelezen kans op de winst. Gelukkig was Bas nog bij de les en voorkwam hij dat ARC won met een lekkere paradon. Hierna had Tom de krachten weer verzameld om er een te nemen en dit deed hij met verve. Dit zorgde voor de voorsprong en mogelijke winst bij een misser van ARC. Bas zorgde ervoor dat dit werkelijkheid werd door de penal te stoppen, er heerste even twijfel of die niet terug in het doel viel, maar nadat de bal duidelijk richting de 16 stuiterde wist iedereen genoeg en won WDS na penals van ARC. De beelden hieronder zeggen verder genoeg.

  Aanstaande zaterdag speelt WDS 2 wederom tegen ARC. Dit keer komt het 7e elftal op bezoek in Driebruggen, waar om 12:00 wordt afgetrapt door de beide teams.