• Bekeravontuur selectie WDS komt vroegtijdig tot een einde

  15 sep 2020
 • Na het stoppen van de competities in maart van dit jaar, stonden in augustus/september de eerste officiële wedstrijden weer op het programma in de vorm van bekervoetbal. Met een grotere selectie dan ooit was dit voor trainers Willem, Jan Dirk en Nico een uitgelezen mogelijkheid om in deze 'veredelde oefenwedstrijden' tot een ideaal elftal voor de competitiestart te komen.

  WDS 1
  Voor WDS 1 stonden potjes met VV s'Gravendeel, GSC ESDO en Oliveo op het bekerprogramma. 's-Gravendeel werd als eerste bezocht en niet zonder succes. De manschappen van Willem wisten hier namelijk met 2-4 af te rekenen met de roodhemden en gingen daarmee vol goede moed richting de thuiswedstrijd tegen GSC ESDO. Hier leek ook een makkelijke zege gepakt te gaan worden toen WDS al snel op een 2-0 voorsprong kwam. Toch kwam ESDO weer terug tot 2-2, maar was het Jouher die in de laatste minuut van de wedstrijd WDS nog een overwinning bezorgde. Met zes uit twee reisde WDS af naar Oliveo, waar het met 3-0 ten onder ging en weer even met beide benen op de grond werd gezet. Gezien Oliveo ook haar andere twee wedstrijden winnend af wist te sluiten spatte de bekerdroom van WDS 1 al vroegtijdig uiteen.
  Tijdens het bekeravontuur scoorde WDS maar liefst 7 keer en kende het 6 verschillende doelpuntenmakers. De verdediging moet nog wel aan de bak, gezien het per wedstrijd minimaal 2 goals tegen kreeg en het zich daarmee onnodig lastig maakte.

  Goals:
  Thomas 2x
  Hans 1x
  Jallas 1x
  Eric 1x
  Jouher 1x
  Elwin 1x

  WDS 2
  WDS2  trof in de beker oude bekende Jodan Boys 6, Xerxes DZB 2 en Stolwijk 2. WDS 2 speelde eerst thuis tegen Jodan Boys 6, een team waar WDS het traditioneel moeilijk tegen heeft. Deze keer wist WDS aan het langste eind te trekken en won het verdiend met 2-1 van de Gouwenaren. Met 3 punten in de tas reisde de manschappen van Jan Dirk af naar Rotterdam om het op te nemen tegen Xerxes DZB 2. Na een moeilijke eerste helft wist WDS in de tweede helft een achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong, waarbij de 1-2 net voor tijd viel. Helaas was een laatste krachtstoot van Xerxes nog succesvol, waardoor WDS 2 met 2-2 gelijkspeelde. WDS had alles nog in eigen hand toen het thuis aantrad tegen Stolwijk 2. Bij winst zou er een grote kans zijn op doorbekeren. Deze gedachte raakte de zenuwen van een aantal spelers van WDS wat resulteerde in 2 assist op de tegenstander en een gemiste kans voor open doel. WDS eindigde door dit verlies met vier punten uit drie wedstrijden, waardoor het zeker is van een aantal vrije zaterdagen.
  WDS 2 wist in drie wedstrijden vier goals te maken, maar kreeg er ook vijf tegen. Voor trainer Jan Dirk is er dus nog werk aan de winkel voordat er gestart wordt met de competitie.

  Goals:
  Jaco 2x
  Mika 1x
  Jallas 1x

  WDS 3
  Het semi selectie elftal WDS 3 speelde dit jaar tegen DSO 8, Warmunda 2 en BSC 5. WDS 3 wist geen van de confrontaties te winnen, maar weet wel waar het probleem schuilt. In alle wedstrijden wist WDS 3 namelijk twee keer te scoren, maar kreeg het er drie (DSO), vier (Warmunda) en wederom drie (BSC) tegen. Wanneer Nico (Simeone) zijn verdediging zoals vanouds weer op orde krijgt staat WDS 3 een mooi seizoen te wachten.