• Wedstrijd Bodegraven 1 - WDS 1

  Zaterdag 3 november 14:30

  Trainer: Willem Lok

  Leider: Floris Lemkes

  Materiaalman: Cock van Vliet

  Selectie:

  Doel: Jan

  Achter: Hans, Jos, Mark, Rick

  Midden: Ivo, Emiel, Miguel

  Voor: Tom, Eric, Mark

  Reserve: William, Lukas, Elwin

  Verslag:

  Deze week ging het vlaggenschip op bezoek bij de gemeente-buur Bodegraven. Na de deceptie van vorige week tegen Linschoten, was alles eraan gelegen om deze week wel resultaat te boeken.

  Tegen Bodegraven, op dat moment op de een na laatste plek met 4 punten, moesten daarom 3 punten gepakt worden. Dat WDS hierin veel vertrouwen had, bleek al tijdens de gezamenlijke opkomst van de twee teams. Een speler van Bodegraven twijfelde nog of hij zijn thermoshirt aan had moeten trekken, want het was toch best fris. Hans verzekerde hem echter dat dit totaal niet nodig was, want WDS zou wel zorgen dat hij het vanzelf warm kreeg. Een scherp begin dus.

  Dat scherpe begin zette zich helaas niet voort bij de toss, want deze werd door captain Jos verloren. Inmiddels is de ploeg dat ook wel van hem gewend, dus enige teleurstelling was niet van de gezichten af te lezen. WDS had er zin in!

  De wedstrijd werd gestart door Eric die de bal op de grote, maar bovenal, prachtige grasmat voor het eerst liet rollen. Het was direct duidelijk hoe de verhoudingen lagen. WDS had de bal, WDS zette druk en dicteerde de wedstrijd. Al in de 5e minuut resulteerde dit in een goal. Miguel bedankte zijn trainer voor zijn basisplaats door op aangeven van Tom de eerste van de wedstrijd binnen te schieten. Helaas kon WDS niet meteen doordrukken en de tweede maken. Integendeel, tegen alle verhoudingen in scoorde Bodegraven in de 15e minuut haar eerste doelpunt. Een counter, welke door Hans niet heel lekker verwerkt werd, eindigde in een doelpunt. Waar WDS nog weleens een tijdje van slag is na een doelpunt, ging het nu verder waar het mee bezig was: op zoek naar doelpunten.

  Volleybal

  De meest bepalende actie van de wedstrijd kwam van een speler uit Bodegraven. In de 31e minuut werd een corner van WDS schitterend ingekopt door Hans. Echter waande de Bodegraafse speler zich op het volleybalveld. Hij blokte deze smash van Hans professioneel met 2 handen uit de kruising. De scheidsrechter kon niet anders oordelen: rood en een penalty. Blijkbaar vonden de Bodegraafse spelers het nog nodig om hierover flink in discussie te gaan, maar dit veranderde het oordeel van de scheids uiteraard niet. Eric had inmiddels de bal al in bezit genomen en was van plan dit buitenkansje te verzilveren. In Bodegraven waren ze schijnbaar al voorbereid op penalty’s voor WDS en hadden ze de penaltystip daarom bewust niet gestrooid. Eric gleed uit, raakte de bal met zijn hak en de bal vloog over. Helaas geen doelpunt, maar positief voor WDS was natuurlijk wel dat vanaf dat moment er met 11 tegen 10 werd verder gespeeld.

  Tegen de verwachting in was het Bodegraven dat direct na deze rode kaart een grote kans kreeg uit de counter. Ondanks de waarschuwing voor mogelijke counters stond daar toch ineens een speler van Bodegraven iets buiten de 16 meter, die de bal knap uit de lucht op het doel van WDS knalde. De bal was buiten bereik van Jan, maar tot opluchting van iedereen spatte de bal op de lat uiteen. Waar Bodegraven eigenlijk al in het eerste half uur geen vuist kon maken, konden ze dit na deze kans en met 10 man echt niet meer. WDS drukte door en bleef aanvallen. Na 8 minuten (’39) haalde Mark aan de rechterkant de achterlijn en zette de bal laag voor. Even leek Miguel te laat aan te komen, maar hij was toch op tijd om de bal binnen te tikken. Daarmee zette hij nog voor rust de 1-2 op het scorebord, beide op naam van Miguel. Een mooi verjaardagscadeau.

  Rust

  Na 45 minuten gingen beide ploegen de kleedkamer in. Op de weg daarnaartoe werd Eric door het meereisde publiek nog eens op zijn uitglijder aangesproken, maar verder was de stemming positief. Tijdens de rust werd het duidelijk dat WDS door moest gaan met waar ze mee bezig waren en vooral niet achterover mochten leunen. Bodegraven zou met 10 man achterin gaan hangen en met 2-1 op het scorebord zou dit nog zomaar mis kunnen gaan. Kortom: aandacht erbij en vol gas starten.

  Zo gezegd, zo gedaan. WDS startte fel en maakte het spel. Vooral Mark V die door de aanwezigheid van Hans en Rick weer linksbuiten stond, zorgde voor veel dreiging en had eigenlijk geen kind aan de rechtsachter van Bodegraven. Toch was het een standaardsituatie die ervoor moest zorgen dat de 1-3 op het scorebord terecht kwam. Mark K trapte in de 53e minuut een vrije trap op het hoofd van Hans, die dit vervolgens prima afmaakte. Wel ging de vlag voor de zoveelste keer omhoog. De scheidsrechter vond het nu wel welletjes en besloot terecht om dit doelpunt goed te keuren. Vanaf dat moment kon de scheidsrechter vanuit Bodegraafs oogpunt helemaal niets goed meer doen. WDS probeerde zich vooral op het voetbal te concentreren en combineerde rustig verder. Weer was het Mark die op links zijn tegenstander had gepasseerd en een strakke voorzet afleverde op Eric. Eric maakte zijn “fout” goed en tikte deze voorzet in de 62e minuut als een echte spits voorbij de keeper. 4-1.

  Na deze treffer werd Tom gewisseld door William. Hij kreeg daarmee 25 minuten de tijd om de trainer te bewijzen dat hij deze wedstrijd onterecht gepasseerd was. Deze kans greep hij met beide handen aan en was de gehele 25 minuten gretig aan en met de bal. Of het voldoende was, dat zullen we volgende wedstrijd pas weten.

  Hoogtepunt

  Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de 75e minuut. Toen werd namelijk op zeer fraaie wijze de 5-1 gemaakt. Mark was op links weer eens lekker met zijn tegenstanders bezig. Inmiddels was Emiel vanuit het middenveld de 16 meter ingestormd, wat Mark goed had gezien. Hij kapte naar zijn rechter en gaf een strakke hoge voorzet, precies op maat voor Emiel. Hij knikte deze bal strak voorbij de kansloze keeper. Later op de dag zou de vergelijking met een echt Cristiano Ronaldo doelpunt worden gemaakt. Ook de trainer liet dit doelpunt niet onopgemerkt en ‘bedankte’ zijn speler met beide armen geheel in stijl, zoals Messi in Camp Nou aanbeden wordt.

   

  Einde

  Het laatste kwartier lukt het WDS niet om nog meer doelpunten te maken en met 90 minuten op de klok floot de leidsman af. De drie punten die nodig waren om het verlies van vorige week weg te spoelen waren binnen. Daarnaast was het spel eerst tegen 11 en daarna tegen 10 man prima en daar is de uitslag dan ook naar. Al met al een positieve wedstrijddag en op naar de volgende tegenstander!

   

  Bijzonderheden:

  Eric mist een penalty, Emiel scoort, Rick heeft de achterlijn gehaald, Jos probeerde ook nog zijn doelpuntje mee te pikken, Jan kreeg het koud, Hans had gelijk: Bodegraven heeft het niet koud gehad, er deed een volleyballer mee en Hans en Mark hebben geen geel gehaald.

  Note:

  De scheidsrechter bleef opvallend rustig deze wedstrijd en dat valt te complimenteren!

  Volgende wedstrijd

  Na de inhaalzaterdag van 10 november, wacht de wedstrijd op eigen terrein tegen Moerkapelle op 17 november.  Moerkapelle staat momenteel op de 6e plaats met 9 punten tegenover WDS op de 3e plaats met 14 punten. Tot over 2 weken!

  Speler van het jaar:

  Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer
  wedstrijd
  Seizoens-
  gemiddelde
  1 Matthijs Omta 540 0 7,37
  2 Ivo Lemkes 90 580 2 6,8 7,29
  3 Mark Venhuis 90 523 0 1 4 7,2 7,26
  4 Emiel Griffioen 90 548 0 1 7,0 7,24
  5 Eric Cromwijk 90 630 1 5 1 6,3 7,16
  6 Jan Boerefijn 90 630 0 6,7 7,12
  7 Jos Lodder 90 630 2 1 7,0 7,07
  8 Mark Koorevaar 90 630 2 1 7,0 7,06
  9 Hans Simon 70 496 2 2 1 6,5 6,99
  10 Miquel van de Zouw 90 242 0 2 6,8 6,92
  11 Rick van Vliet 90 378 0 6,7 6,87
  12 William Tichem 25 506 0 1 1 6,79
  13 Tom Wils 65 357 0 1 1 6,3 6,63
  14 Lukas Voskuil 20 118 0 6,50
  15 Stijn Hoogendoorn 7 0 0,00
  16 Luke van de Gun 21 0 0,00
  17 Jelle Koenekoop 6 0 0,00
  18 Steven Verlaan 12 0 0,00
  19 Martijn van Doorn 10 0 0,00