• 1e bekerwedstrijd: WDS-Woubrugge 8-1

  4 sep 2019
 • Technische staf: Willem (trainer), Ron (leider), Leon (verzorger), Jan (vlagger), Cock (materiaalman).
  Opstelling: Dylan, Jelle, Jos ©️, Mark, Steven (’46e Lukas), Ivo, Emiel, Zoa (‘65e Matthijs), Elwin, Miguel (‘46e Stuc) en Hans.

  Gisteren stond voor het vlaggenschip van WDS de eerste officiële wedstrijd op het programma, waarin Woubrugge de tegenstander was. In Driebruggen werd er om 19:30 afgetrapt door de thuisploeg die het eerste kwartier tegen een laagstaand zonnetje moesten inkijken. WDS nam meteen het initiatief, maar toch was het Woubrugge dat op voorsprong kwam. Een van de middenvelders van Woubrugge kreeg wel erg veel ruimte en plaatste de bal met een zondagsschot prachtig in de kruising, 0-1. WDS leek hierdoor niet erg onder de indruk, ondanks dat het spel bij vlagen erg slordig was. Na een vloeiende counter, waar helaas de laatste pass net niet perfect was, kwam WDS toch op gelijke hoogte. Na een ‘carambole’ van de centrale verdediger van Woubrugge kwam de bal plots bij Hans voor zijn rechter, waarna Hans de bal rustig binnenschoof, 1-1. Snel na de 1-1 moest Woubrugge met 10 man verder, omdat de doorgebroken Miguel onderuit werd gehaald. Hierna liep de score snel op, Miguel schoof de 2-1 in de verre hoek na een vlotte aanval. Dezelfde Miguel mocht ook aantekenen voor de 3-1, een schot in de rechterhoek, waar een lastige stuiter in zat, was de keeper van Woubrugge te machtig. Vervolgens werd Emiel in de zestienmeter gevloerd, waarna Mark vanaf 11 meter eenvoudig de 4-1 kon maken. Zo gingen de mannen van Willem met een comfortabele voorsprong aan de thee. Over comfortabel gesproken, zowel Steven als Miguel zochten bij het rustsignaal zo snel mogelijk het toilet op, om hier voor het einde van de wedstrijd ook niet meer af te komen. Zij werden vervangen door Lukas en Stuc, die ook hun minuutjes kregen.

  De tweede helft ging WDS rustig verder met scoren. Na een splijtende pass van Zoa mocht Hans de 5-1 op het scorebord zetten. Vervolgens mocht dezelfde Zoa ook nog een doelpuntje meepikken, na een lange bal van aanvoerder Jos, tikte Zoa de bal bekeken over de keeper, 6-1. Ook Elwin, de lievelingsspeler van trouwe supporter Arie Rus pikte zijn doelpuntje mee, na een voorzet van Hans kon Elwin eenvoudig de 7-1 binnenschuiven. Het slotstuc kwam uiteindelijk, hoe kan het ook anders, van de goed ingevallen Stuc. Elwin stak Stuc weg, die 1 tegen 1 erg rustig bleef en zo de 8-1 kon maken. Hierna ging de storm liggen en vond scheidsrechter Hornes die goed floot het leuk geweest, zo is de eerste overwinning van het seizoen ’19/’20 een feit.

  Aanstaande zaterdag speelt WDS de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Siveo ’60. Let wel even op, de wedstrijd is vanwege festiviteiten in Zegveld vervroegd naar 13:00, tot zaterdag!