• ‘Doelpuntenfestijn in Kamerik’

  3 dec 2018
 • Wedstrijd: Kamerik-WDS

  Datum 1 December

  Trainer:  Willem Lok

  Leider:   Floris Lemkes

  Opstelling:

  Jan Boerefijn, Hans Simon, Jos Lodder, Mark Koorevaar, Rick v Vliet, Mathijs Omta, Emiel Griffioen, Tom Wils, Eric Cromwijk, Migi Kop, Mark Venhuis

  Wissels: Steven Verlaan en Elwin van der Stigchel

  Vorige week werd er door WDS gelijk gespeeld tegen de koploper uit Gouda. Waar van te voren werd gedacht dat Gouda een goede ploeg had, bleek niks minder waar. In Gouda weten ze niet echt wat voetbal inhoudt, maar door wat geluk en de lange bal van de uitploeg wisten de Goudenaren toch een gelijkspel af te dwingen in ‘de topper’ tegen WDS. Er werd niet verloren en bij het ‘Ploegje’ van Willem hielden ze de moed er goed in, want volgende week was er weer een nieuwe kans op een overwinning.

  In de kantine werd er onder het genot van een koude rakker nog nagepraat over de wedstrijd en afgesloten met wat een gezamenlijk avondmaal had moeten worden. Helaas bleek, tot grote vreugde van Jan, dat de bestel brommer van Portofino over een snellere motor beschikte dan die van snackbar de Koning en werd er dus in twee groepen gegeten.

  Al met al een prima zaterdag die goede hoop bood voor de wedstrijd tegen Kamerik. De ploeg uit Kamerik verkeerde in een bloedvorm met 5 overwinningen uit de laatste 5 wedstrijden dus onze dappere strijders konden hun borst nat maken voor het uitduel tegen de blauw witten.

  1e helft

  Dat WDS wilde winnen was vanaf minuut 1 duidelijk. De bal rolde nog maar net en er ontstond al een levensgrote kans voor Migi Kop dankzij een geweldige steekpass van Tom Wils. Helaas eindigde de bal op het houtwerk en in de rebound schoot Migi de bal hier nog een keer tegenaan. De toon was gezet. Niet veel later ontstond er een gevaarlijke situatie in de 16 van WDS na het aanspelen van Jelle Das, die een plaag zou worden voor de WDS verdediging deze middag. Jelle stak de bal diep op een lopende buitenspeler die de bal in gedachten al in het doel van Jan zag gaan. Gelukkig bracht Hans toch nog redding met een mooie sliding en bleef de bril stand op het bord staan.

  De aanval daarop bracht dan toch de voorsprong voor de gewillige spelers van WDS. Mark Venhuis zag zijn schot nog geblokt worden, maar in de rebound die hierop volgde schoot Emiel de bal, met zijn chocoladeletterbeen, in de verre hoek. WDS bleef aanvallen en leek een penalty te krijgen. Tom Wils speelde zijn vent voorbij in de 16  en werd vervolgens vastgehouden. Een zuivere strafschop, maar de scheidsrechter van dienst wilde hier niets van weten. Een belangrijk moment in de wedstrijd bleek later. In de volgende aanval wist de thuisploeg namelijk de gelijkmaker op het bord te zetten. Een strakke voorzet was de WDS defensie te machtig waarna er simpel kon worden binnengeschoten. Een klap in het gezicht van WDS waar ze nog lang last van zouden hebben. Kamerik bleef haar lange bal tactiek hanteren en WDS had hier de grootse moeite mee. Een van de vele lange ballen leek een makkelijke vangbal voor Jan, die dit ook verbaal liet merken. Toch mislukte dit waardoor de bal zo het doel in stuiterde en WDS tegen een 2-1 achterstand aankeek.

  WDS kon aan de bak. In het veld werd er gezegd dat het allemaal wel wat beter en sneller kon wat leidde tot een snelle diepe bal op Venhuis. De bal werd helaas onderschept door de Kamerikse defensie waarna deze de bal direct diep gooide. WDS stond niet helemaal lekker, wat zorgde dat de vrijgelaten linksbuiten op het doel afkon. Deze leverde de bal panklaar af bij de tweede paal waar die hard binnen werd geschoten en de 3-1 een feit was. WDS wist nog wel wat kansen te creëren en leek ook op 3-2 te komen. Een corner van Koorevaar werd door Tom goed ingekopt. Waar langs de lijn al werd gejuicht, dacht de Kamerikse sluitpost hier anders over en wist hij met een uiterste inspanning de bal nog uit het doel te houden.

  Een paar minuten later leek WDS de genadeklap te incasseren. Een strakke voorzet waar Koorevaar niet meer bij kon werd wederom keurig binnen geschoten door Kamerik en WDS keek vol ongeloof tegen een 4-1 achterstand aan. WDS liet zich echter niet kennen. Met opgestroopte mouwen ging WDS vol op de aanval wat voor rust nog een corner opleverde. Kamerik leek zelf ook 4-1 een wat geflatteerde tussenstand te vinden en werkte de corner van Koorevaar tegen de eigen touwen aan, 4-2. WDS bleef doordrukken en kwam bijna op 4-3. Tom Wils, die voor even was uitgeweken naar de linkerkant, speelde weer zijn man uit en legde de bal op de kop van ‘moderne vleugel back’  Hans Simon. Deze kopte de bal richting de kruising, maar helaas ging de bal net naast en werd er gerust met een 4-2 tussenstand.

  2e helft

  De tweede helft is nog maar net begonnen als Jelle Das de bal mag binnen tikken, gelukkig voor WDS schoof de spits de bal net naast het doel. Een waarschuwing voor WDS, die niet echt binnen leek te komen. Niet veel later was het dezelfde Jelle Das die de 5-2 maakte.

  Oh nee toch niet.

  Jan de Vlagger stak de vlag omhoog en de scheids keurde de goal af. Randje buitenspel volgens Jan de Vlagger. De nadrukkelijke aanwezigheid van Jelle Das beviel aanvoerder Jos niet helemaal, wat Das een koekie op het scheenbeen opleverde. De beuk moest erin bij WDS en dat liet ook Mark Venhuis zich geen twee keer zeggen. Venhuis had blijkbaar geen zin om achter zijn man aan te lopen en sabelde een speler van Kamerik op de middenlijn neer. Het kostte hem een gele kaart, maar de toon was gezet. Niet veel later bleek Eric ook mee te doen. Na een afgevallen bal wist Eric de bal achter de keeper van Kamerik te werken en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd. Niet veel later mag de aanvaller van WDS wederom schieten maar de keeper wist deze keer wel redding te brengen met de benen.

  WDS bleef aandringen en uit wederom een corner van Koorevaar kopte Eric de gelijkmaker binnen. De comeback werd als team gevierd, maar ook de bal werd snel opgehaald om de jacht naar de overwinning te starten. Het scheelde weinig of de voorsprong was daar. Eric wist bijna een perfecte hattrick binnen 3 minuten te maken nadat hij de bal met links net langs de kruising schoot.

  Kamerik probeerde daarna nog wat terug te doen. De rechtsbuiten van de gastheren deed een matige poging tot een voorzet en het gevaar leek geweken. Helaas bleek niets minder waar nadat de wind de bal “meepakte” en deze over de achteruitlopende Jan in het doel deed belandden. Man man man. Wederom was daar een achterstand voor WDS en met nog 20 minuten te gaan moesten de Zwart Witten weer op jacht naar de gelijkmaker. Deze leek er al snel te komen. Na een dubbele carambole schoot Venhuis de bal tegen een verdediger aan waardoor deze bij Hans belandde. Helaas kon Hans de bal niet in het lege doel krijgen, mede dankzij puik verdedigend werk van een verdediger van Kamerik.

  Tijd voor verandering vond ook trainer Willem Lok. Elwin (aka de Euromast) werd ingebracht om de gelijkmaker te forceren. Een gouden wissel bleek na twee balcontacten. Een vrije trap werd door Koorevaar keurig op de kop van Elwin bezorgd waarna hij de 5-5 feilloos binnenkopte. WDS ging nog voor meer, maar helaas zat dit er niet meer in.

  Conclusie: WDS weet van geen opgeven en het publiek was de grote winnaar.

  Volgende week wacht Moordrecht.

  Bijzonderheden:
  - Jos haalt geen geel
  - Emiel scoort
  - Hans probeert Jelle Das een panna te geven voor eigen dug-out bij een achterstand van 5-4
  - Koorevaar geeft 3 assists maar naar eigen mening hadden het er 8 moeten zijn
  - Mark Venhuis vond dat de banden van de platte kar wat zacht waren

  Speler van het Jaar
  Seizoen 2018-2019
  Leider klassement Ivo Lemkes
  Stand Speler Minuten wedstrijd Minuten seizoen Gele kaarten Goals Assists Cijfer wedstrijd Seizoensgemiddelde
  1 Ivo Lemkes 760 3 1 7,43
  2 Mark Venhuis 90 793 0 1 5 6,9 7,31
  3 Emiel Griffioen 90 728 0 3 7,0 7,29
  4 Matthijs Omta 90 770 0 6,7 7,26
  5 Mark Koorevaar 90 900 2 4 7,4 7,26
  6 Eric Cromwijk 90 899 0 8 2 6,8 7,15
  7 Jos Lodder 90 900 3 1 6,7 7,09
  8 Jan Boerefijn 90 900 0 5,7 7,00
  9 Rick van Vliet 90 648 0 6,9 7,00
  10 Hans Simon 90 716 2 3 1 6,0 6,97
  11 William Tichem 617 0 1 1 6,81
  12 Tom Wils 90 518 0 1 1 7,2 6,76
  13 Miquel van de Zouw 78 498 0 2 5,8 6,71
  14 Lukas Voskuil 118 0 6,50
  15 Luke van de Gun 21 0
  16 Steven Verlaan 12 0
  17 Elwin van der Stigchel 12 12 0 1
  18 Martijn van Doorn 10 0
  19 Stijn Hoogendoorn 8 0
  20 Jelle Koenekoop 6 0